Participatory journalism practices in the media and beyond. An international comparative study of initiatives in online newspapers

Auteur: David Domingo et al.

Datum: 1 oktober 2008

Instituut: Universitat Rovira i Virgili, Spanje

Tijdschrift: Journalism Practice

Titel: Participatory journalism practices in the media and beyond. An international comparative study of initiatives in online newspapers

Url: http://dx.doi.org/10.1080/17512780802281065

Abstract: Opnieuw een studie naar hoe de sites van dagbladen omgaan met gebruikersparticipatie. Dit keer een vergelijkend onderzoek naar de sites van 16 kranten uit 8 Europese landen en de VS. De interactiviteit van deze sites blijkt vooral gericht te zijn op gebruikers laten discussiëren over actuele onderwerpen, maar de nieuwswerving en – productie wordt aan de professionele staf overgelaten. Dit artikel is niet vrij toegankelijk; de url verwijst naar de abstract.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>