Curieuze ‘off the records’

offtherecordWelke redenen kunnen bronnen hebben om ‘off the record’ te spreken? Columbia Journalism Review verzamelde vreemde, lachwekkende en treurige argumenten om anoniem te willen blijven. Zo eiste een bron in het Witte Huis anoniem te mogen blijven “omdat ik bang ben voor de schoonmoeder van president Obama”. Een lid van de Obama-campagne wenste anonimiteit “op advies van mijn uitgever”. Een peroneelslid van het pr-kantoor van Michael Phelps wilde naamloos blijven: “The kid has fourteen gold medals but no more sense than God gave a woodpecker.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>