Bloggers, doe mee aan onderzoek naar bloggers

Zijn blogs journalistiek? Dat is een vraag die keer op keer zorgt voor veel discussie. In 2006 stelde Arjan Dasselaar in een onderzoek vast dat minder dan twintig procent van de bloggers zichzelf beschouwt als journalist. In 2010 werd in een Amerikaans onderzoek geconstateerd dat het aandeel bloggers dat zichzelf als journalist ziet, behoorlijk was toegenomen, van circa een derde naar de helft. Om te zien of een vergelijkbare ontwikkeling ook in Nederland plaatsvindt, herhaalt Dasselaar nu zijn onderzoek. Hij roept daarom alle Nederlandse bloggers op om mee te doen aan zijn onderzoek. Bij deze dus, bloggers van Nederland: invullen die vragenlijst!

Alexander Pleijter –

Alexander Pleijter is hoofdredacteur van De Nieuwe Reporter. Hij werkt als universitair docent internetjournalistiek aan de opleiding Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden.

Alle artikelen van Alexander Pleijter op De Nieuwe Reporter.