Vacature

Manager opleiding Journalistiek en Kenniscentrum Media

De opleiding Journalistiek van Windesheim zoekt een inspirerende vernieuwer. Een leider, die met en voor studenten, docenten en het werkveld een topopleiding realiseert.

Domein: Domein Business, Media en Recht
Opleiding: Journalistiek
Contractvorm: Bepaalde tijd, duur 3 jaar
FTE: 0,8 – 1,0

Je functie
Als manager van Journalistiek ben je het boegbeeld van onze ambitieuze opleiding. Zowel het externe journalistieke landschap als het interne landschap van de opleiding zijn sterk in beweging. Je weet daarbinnen met visie en daadkracht de toekomst vorm te geven.

Je geeft leiding aan het Kenniscentrum Media, de hogeschoolhoofddocent Journalistiek en de op te zetten contractactiviteiten. Je bent degene die samenhang borgt en zorgt voor de gezamenlijke ontwikkeling tot een topopleiding. Als programmamanager stuur je het lopende verbeterprogramma aan. Je bent verantwoordelijk voor de strategische koers van de opleiding Journalistiek en voor de bijpassende ontwikkeling in het curriculum. Je brengt vernieuwing die nodig is in een sterk veranderende mediaomgeving.

Je bent verantwoordelijk voor de externe focus, haalt relevante contacten binnen en haalt daar het maximale uit. Je bent in staat zelf contractactiviteiten op te zetten en uitdagende stageplekken binnen te halen voor studenten.

Je maakt onderdeel uit van het MT van het domein Business, Media en Recht en je krijgt vanuit die hoedanigheid een domeinbrede portefeuille waarbij het mogelijk is dat je op termijn gelieerde opleidingen gaat aansturen. Je rapporteert de domeindirecteur over de voortgang en de stand van zaken van het strategisch beleid, activiteitenplan en financiën van de opleiding Journalistiek en het Kenniscentrum Media.

Journalistiek binnen Windesheim
Alle opleidingen en onderzoek van Windesheim zijn per 1 september 2010 ondergebracht in vier domeinen. Eén van deze domeinen is Business, Media en Recht (BMR). Het domein BMR bestaat uit 12 opleidingen (onderwijs) en 2 kenniscentra (onderzoek). Eén van deze 12 opleidingen is de opleiding Journalistiek. De opleiding Journalistiek is in september 1977 gestart, en kent een voltijd- en deeltijdvariant. Journalistiek heeft een kenniscentrum Media, waarin het onderzoek is ondergebracht.

Hoofdstructuur van de opleiding Journalistiek en het kenniscentrum Media
De opleiding Journalistiek en het Kenniscentrum Media worden in het MT van het domein vertegenwoordigd door de manager. De manager is verantwoordelijk voor het realiseren van de overeengekomen resultaten op het terrein van onderwijs, onderzoek en contractactiviteiten van de opleiding Journalistiek en het Kenniscentrum Media. De manager wordt hiërarchisch en functioneel aangestuurd door de domeindirecteur.

De manager vormt samen met de hogeschoolhoofddocent (HHD) het coördinatieteam van de opleiding, samen zijn ze inhoudelijk verantwoordelijk voor (het onderwijs van) de opleiding. De HHD wordt hiërarchisch en functioneel aangestuurd door de manager. De manager, de HHD en de Onderwijsteamleiders (TL) vormen samen het opleidingsteam (OT) van de opleiding Journalistiek. De HHD stuurt de Onderwijsteamleiders hiërarchisch en functioneel aan.

Het Kenniscentrum Media kent één lector en enkele onderzoekers. De manager is leidinggevende van het Kenniscentrum Media en direct leidinggevende van de lector.

Wat wij vragen

 • Je hebt een relevante, afgeronde WO opleiding.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met onderwijsontwikkeling en leidinggeven aan innovatieve processen.
 • Je hebt ruime kennis en ervaring in journalistiek en mediawereld.
 • Je hebt een duidelijke visie over de toekomst van de journalistiek en het journalistieke onderwijs.
 • Je hebt bij voorkeur kennis en ervaring op het gebied van projectmanagement en programmamanagement.
 • Je hebt daadkracht om te vernieuwen, anderen daarin mee te krijgen en je hebt de drive om voor een topopleiding te gaan. Kwaliteit is erg belangrijk voor jou.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met praktijkgericht onderzoek, bijvoorbeeld aangetoond door een promotietraject.
 • Je bent in staat om onderwijs, onderzoek en ondernemen met elkaar te verbinden.
 • Je hebt aantoonbare leidinggevende ervaring.
 • Je bent bereid en in staat om nieuwe relaties en (internationale) netwerken aan te boren en bestaande (internationale) netwerken te onderhouden.
 • Je bent in staat je journalistieke expertise in een domein breed perspectief te plaatsen.
 • Je draagt bij aan de realisering van de strategische doelstellingen van het domein Business, Media en Recht.

Wat wij bieden
Windesheim is een vraaggestuurde organisatie, die persoonlijke ontwikkeling, noodzakelijk voor de realisatie van ambitieuze (collectieve) doelen, stimuleert en ondersteunt. Wij kennen een aantal aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en regelingen, zoals een dertiende maand, volledige reiskostenvergoeding voor openbaar vervoer, een aantrekkelijke verlofregeling en gratis sporten voor medewerkers. Wij bieden een uitdagende functie voor de duur van drie jaar met kans op verlenging, binnen een enthousiast team, waarin persoonlijke ontwikkeling een belangrijke rol speelt. Je komt op het moment dat veel veranderingen mogelijk en noodzakelijk zijn. Deze functie valt onder de standaard functiekarakteristiek van manager c. Afhankelijk van je opleiding en werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband maximaal € 5916,70 (conform schaal 14 van de cao-hbo).

Sollicitatieprocedure
Heb je belangstelling voor deze functie? Jan van Iersel, directeur van het domein Business, Media en Recht, geeft je graag antwoord op functie-inhoudelijke vragen. Hij is bereikbaar op tel. 088 – 469 9300.

Voor procedurele vragen of vragen over arbeidsvoorwaarden kun je bellen of mailen met Erik van den Berg, recruiter. Hij is bereikbaar via tel. 088 – 4699709 of via ef.vanden.berg@windesheim.nl

Je kunt solliciteren tot en met donderdag 4 oktober 2012.
Sollicitatiegesprekken worden gevoerd op dinsdag 16 of vrijdag 19 oktober.

Zie ook de website van Windesheim.

Redactie

Alle artikelen van Redactie op De Nieuwe Reporter.

Reageren is uitgeschakeld.