Training statistiek voor journalisten

Cijfers zijn vaak een basis voor nieuws. In veel gevallen zijn cijfers afkomstig van onderzoek van universiteiten, instituten of onderzoeksbureaus. Tegenwoordig verzamelen redacties zelf ook steeds meer cijfers. Datajournalisten halen gegevens binnen over uiteenlopende onderwerpen. Van woninginbraken per stad en openstaande verkeersboetes van ambassades tot werkloosheidscijfers en huizenprijzen.

Voordat er conclusies worden getrokken over de data die verzameld zijn, is het van belang om te weten hoe je cijfers eigenlijk moet beoordelen. Kennis van statistiek helpt daarbij!

Daarom organiseert het Centrum voor Communicatie en Journalistiek van de Hogeschool Utrecht een training over cijfers en statistiek, speciaal voor journalisten.

De training wordt gegeven door Hans van Maanen, freelance wetenschapsjournalist die bekend staat om zijn kritische artikelen over onderzoek, statistiek en cijfers.

Praktische informatie
Datum: woensdag 23 april 2014
Tijd: 10:00 tot 17:00 uur
Kosten: € 150,- per persoon (incl. consumpties en lunch)
Locatie: Hogeschool Utrecht, Faculteit Communicatie & Journalistiek, Padualaan 99 te Utrecht.

Aanmelding en meer informatie op de website van CCJ.

Odette Knappers –

Odette Knappers is freelance wetenschapsjournalist. In juli studeerde ze af aan de Fontys Hogeschool Journalistiek met een scriptie over wetenschapsjournalistiek.

Alle artikelen van Odette Knappers op De Nieuwe Reporter.