KIM Lezing 2014 – Paus Franciscus: een mediahype?

Toen de Argentijn Jorge Bergoglio vorig jaar maart tot paus werd verkozen, kende amper iemand hem.
Nu is hij de meest bekende en mogelijk meest invloedrijke religieuze leider van de wereld. In een jaar tijd heeft hij met eigenwijze optredens alle aandacht op zich gevestigd. In hoeverre dankt hij zijn verovering van de wereld aan de media? Het lijkt namelijk dat deze paus Franciscus wereldwijd omarmd wordt door journalisten. Met dito aandacht in toonaangevende media.

Reden voor het Katholiek Instituut voor Massamedia (KIM) en KRO-NCRV om John Allen Jr. uit te nodigen, gezaghebbend en invloedrijk pauskenner, journalist van onder meer The Boston Globe. Hij is te gast tijdens de KIM Lezing 2014, georganiseerd door KRO-NCRV.

Allen Jr. volgt al drie decennia het Vaticaan op de voet. In hoeverre veroorzaakt deze paus een mediahype? Hoe slaagt Jorge Bergoglio er in met dezelfde leer toch een andere kerk te communiceren? Heeft dat met zijn persoon te maken of met de sympathie van de journalistiek.

We willen u van harte uitnodigen voor deze bijzondere KIM lezing, op woensdagmiddag 11 juni tussen 16.00 en 17.00 uur in het AKN-gebouw te Hilversum. De presentatie is in handen van Eva Jinek. Direct na de lezing is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Daarna sluiten we af met een receptie. De beoogde eindtijd is 18.00 uur. Hier kunt u zich aanmelden.

Adresgegevens: AKN-gebouw; ’s-Gravelandseweg 80 te Hilversum

Odette Knappers –

Odette Knappers is freelance wetenschapsjournalist. In juli studeerde ze af aan de Fontys Hogeschool Journalistiek met een scriptie over wetenschapsjournalistiek.

Alle artikelen van Odette Knappers op De Nieuwe Reporter.