Bessensap

NWO organiseert in samenwerking met de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en -communicatie Nederland (VWN) voor de vijftiende maal het evenement Bessensap. Het evenement brengt journalisten, voorlichters en onderzoekers bij elkaar onder het motto ‘Wetenschap ontmoet pers’.

Centraal op Bessensap staan de verhalen van wetenschappers over hun onderzoek, van laatste nieuws tot een update van actuele discussies in een vakgebied, maar wetenschap is ook voor een belangrijk deel debat en discussie. Daarom is er ook ruimte voor twee debatten over wetenschap en wetenschapsbeleid. De debatten staan onder leiding van dagvoorzitter Frénk van der Linden.

Een nieuw onderdeel op Bessensap is dit jaar De Etalage, waarin zes wetenschappers in twee sessies hun onderzoek zo overtuigend mogelijk presenteren aan een kritisch panel van journalisten. De onderzoeker met de beste presentatie krijgt een radio- interview met De Kennis van Nu, dat gedurende de dag verslag zal doen van Bessensap.

Terug op het programma is de uitreiking van de Eurekaprijs. Met de Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie bundelen NWO en de KNAW sinds 2012 hun krachten voor het bevorderen van betrokkenheid bij en toegankelijkheid van wetenschappelijke kennis en inzichten voor een breed publiek. De dag wordt afgesloten met de bekendmaking van de NWO-Spinozapremies 2015, de hoogste Nederlandse onderscheiding in de wetenschap.

Aanmelden

Heeft u belangstelling om Bessensap te bezoeken? U kunt zich opgeven via het aanmeldformulier.

Odette Knappers –

Odette Knappers is freelance wetenschapsjournalist. In juli studeerde ze af aan de Fontys Hogeschool Journalistiek met een scriptie over wetenschapsjournalistiek.

Alle artikelen van Odette Knappers op De Nieuwe Reporter.