VVOJ Café 1 juni: een avondje wobben

Als onderzoeksjournalisten lopen we er allemaal tegen aan: de overheid schermt opgevraagde informatie vakkundig af, daarin bijgestaan door een batterij voorlichters. Het is aan ons om dan de volgende stap te zetten: informatie opvragen met behulp van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Maar hoe succesvol zijn we daar nu eigenlijk in? En wat valt er te leren van doorgewinterde WOB-deskundigen? Laat je niet afschrikken door juridische taal, maar kom op 1 juni naar het Baantjermuseum in Amsterdam voor een avond creatief nadenken over de Wob.

Odette Knappers –

Odette Knappers is freelance wetenschapsjournalist. In juli studeerde ze af aan de Fontys Hogeschool Journalistiek met een scriptie over wetenschapsjournalistiek.

Alle artikelen van Odette Knappers op De Nieuwe Reporter.