Het Grote Schnabbeldebat

Is bijklussen buiten de journalistiek functioneel en noodzakelijk? Zou er “regulering” van het schnabbelen moeten komen? Ervaringsdeskundigen Frénk van der Linden, Jeroen Smit en Frederique de Jong discussieren onder leiding van Hella Hueck over de grenzen van het journalistiek ondernemerschap in het Grote Schnabbeldebat op zaterdag 13 juni.

Is er een soort eed denkbaar (Jeroen Smit) of zou er gedacht moeten worden aan een soort register waarin freelancers transparant hun opdrachten tonen (Frénk van der Linden)?

De NVJ organiseert het Grote Schabbeldebat waarin een poging wordt gedaan tot concrete aanbevelingen te komen om de grenzen van geloofwaardigheid en onafhankelijkheid het beste te bewaken.

Met:

  • Frénk van der Linden
  • Jeroen Smit
  • Frederique de Jong
    onder leiding van Hella Hueck

Datum & aanvang: zaterdag 13 juni, 16.00 uur; vanaf 17.15 uur borrel
Locatie: Stadskasteel Oudaen, Oudegracht 99, Utrecht

Voorafgaand aan het Grote Schnabbeldebat vindt de Algemene Ledenvergadering van de NVJ plaats.

Aanmelden
Het Grote Schnabbeldebat is gratis toegankelijk voor leden en niet-leden van de NVJ. Let wel: leden hebben voorrang bij inschrijving.
Aanmelden kan als volgt: stuur een mail voor 4 juni naar vereniging@nvj.nl onder vermelding van een van de volgende 3 opties:

  • ALV 13 juni
  • ALV en debat 13 juni
  • debat 13 juni

Odette Knappers –

Odette Knappers is freelance wetenschapsjournalist. In juli studeerde ze af aan de Fontys Hogeschool Journalistiek met een scriptie over wetenschapsjournalistiek.

Alle artikelen van Odette Knappers op De Nieuwe Reporter.