Debat: Voorlichting via Twitter – goed nieuws?

Hoe heeft internet en met name Twitter de verhouding tussen voorlichters en journalisten veranderd? Die vraag staat donderdagavond 15 oktober centraal tijdens een bijeenkomst georganiseerd door de sectie Internet van de NVJ.

Journalisten, onder meer Joost Nederpelt van NU.nl, onderzoeksjournalist Brenno de Winter, Robert Bas van NOS en voorlichters zullen met elkaar in discussie gaan en praktijkvoorbeelden bespreken.

Instanties als gemeente, politie en brandweer gebruiken steeds vaker Twitter en hun eigen website voor (crisis)communicatie. Soms beperken voorlichters zich (tijdelijk) tot updates via tweets. Dat is uiteraard snel en voor ieder medium tegelijk toegankelijk, maar het beperkt de mogelijkheid om vragen te stellen en aan vrije nieuwsgaring te doen. Is dit een blijvende gang van zaken en hoe doen voorlichters dit in andere landen?

Datum: donderdag 15 oktober

 

Tijd: 19.30 uur

Locatie: Vondel CS in Amsterdam

Meer informatie en aanmelden op de website van de NVJ.

Redactie

Alle artikelen van Redactie op De Nieuwe Reporter.

  • Roy Meijer ロイ マイヤー

    Volgens mij zijn journalisten helemaal niet de doelgroep van dit soort (crisis)tweets, maar zijn ze juist direct bedoeld voor het ‘algemene publiek’. Cutting out the middle man, als het ware, zoals steeds vaker gebeurt met de journalist. Hoe is dit dan relevant voor vrije nieuwsgaring?