Oekraïense factcheckers in oorlog met Russisch nepnieuws

Hoe wapenen we ons tegen fake news, propaganda en desinformatie? De factcheckers van StopFake uit Kiev leggen de eerste verantwoordelijkheid bij de journalistiek. (€, Blendle)

Wist u het al? Donald Trump beschuldigt Oekraïne van genocide. CNN berichtte erover. Dat meldden diverse Russische media. De Oekraïense regering vermoordt haar eigen volk, zou Trump hebben gezegd. De man is onvoorspelbaar, maar laat u niets wijsmaken. Het nieuws bleek verzonnen, ontdekte StopFake.

Marc Pennartz

Alle artikelen van Marc Pennartz op De Nieuwe Reporter.

  • MSM en perskaartjournalisten zijn oplichters die feiten niet van fictie onderscheiden en te arrogant of narcistisch zijn om kritiek te verdragen. Bovendien zijn blijken journalisten de geestelijke vaders te zijn van oorlog, terrorisme en genocide, en niemand onderwijst de journalisten in spe de waarheid op hun scholen voor bedrog en propaganda.