Quiz: De slimste journalist van Nederland 2017

Donderdag 28 september organiseert het Stimuleringsfonds ‘De slimste Journalist 2017’, dé quiz voor iedereen die betrokken is bij de Nederlandse journalistiek. Uitgevers, journalisten, onderzoekers, studenten en politici strijden zij aan zij om de titel Slimste Journalist van 2017. Ook wordt de nieuwste Stand van de Nieuwsmedia gepresenteerd.

Lees verder →

Conferentie: De staat van Nederland

Speciaal voor journalisten van alle nieuwsredacties organiseert het Expertisecentrum Journalistiek op dinsdag 3 oktober 2017 voor de achtste keer het kennissymposium De Staat van Nederland: Terug naar de feiten.

Lees verder →

Congres: Media van morgen

26 oktober organiseert het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek Media van Morgen. Een dag vol innovatieve start-ups, nieuwe technieken, verrassende verdienmodellen en inspirerende journalistieke producties. Een dag om samen de toekomst te verkennen, voor journalisten, uitgevers, omroepen, investeerders, onderzoekers en studenten.

Lees verder →

Lezing: Gerard van Westerloolezing met Anne Hull

Op 2 november komt de Amerikaanse journalist Anne Hull van The Washington Post naar Amsterdam om in Pakhuis de Zwijger de Gerard van Westerloolezing te geven. Ze zal vertellen over de reportage die ze schreef over het drama van de orkaan Katrina.

Lees verder →

Conferentie onderzoeksjournalistiek 2017

Op 3 en 4 november vindt de jaarlijkse conferentie van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) plaats in Maastricht. Met veel aandacht voor de ontwikkelingen in Amerika, maar bovenal heel veel aandacht voor onderzoeksjournalistiek.

Lees verder →