Symposium: What’s new(s)

Hoe houden media zich staande in een wereld waarin technologie zich steeds sneller ontwikkelt? Daar gaat het over tijdens het Symposium “What’s New(s)”. U hoort alles op het gebied van de toekomst van de regionale- en onderzoeksjournalistiek, de impact van nieuws, virtual reality en artificial intelligence.

Lees verder →

Congres: De Dag van het Grote Verhaal

John Freeman, oud-hoofdredacteur van Granta, is één van de sprekers op de Dag van het Grote Verhaal op 9 februari 2016. Een dag vol inspiratie en praktische handreikingen over het maken van een groot verhaal. Hoe pak je het aan? Hoe betaal je het? En hoe krijg je het gepubliceerd?

Lees verder →

Symposium: De Staat van Nederland

Speciaal voor journalisten van alle nieuwsredacties organiseert het Expertisecentrum Journalistiek op maandag 21 september 2015 voor de zesde keer kennissymposium De Staat van Nederland: Dé gelegenheid om aan het begin van het journalistieke seizoen verse ideeën op te doen en de journalistieke agenda aan te scherpen.

Lees verder →

Congres: Dag van de Lokale Journalistiek

Donderdag 11 juni organiseert het lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek van de School voor Journalistiek in Utrecht de Dag van de Lokale Journalistiek. Eigenaren van lokale nieuws start-ups, studenten en andere deskundigen debatteren onder meer over de stelling: Alleen lokaal kwaliteitsnieuws kan de journalistiek redden.

Lees verder →

Bessensap

NWO organiseert in samenwerking met de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en -communicatie Nederland (VWN) voor de vijftiende maal het evenement Bessensap. Het evenement brengt journalisten, voorlichters en onderzoekers bij elkaar onder het motto ‘Wetenschap ontmoet pers’. Centraal op Bessensap staan de verhalen van wetenschappers over hun onderzoek.

Lees verder →

Leren van scripties

Op 15 januari 2015 organiseert de opleiding Journalistiek en Nieuwe Media (Universiteit Leiden) een symposium over scriptieonderzoek naar journalistiek. De bijeenkomst is bedoeld voor BA- en MA-docenten op het gebied van journalism studies.

Lees verder →