Debat: Aansluiting opleidingen en praktijk qua digitale skills

De NVJ organiseert op zaterdag 4 juni het debat ‘Digitale skills: wat biedt de opleiding, wat vraagt de praktijk’. Centrale vraag is hoe studenten worden getraind op de journalistieke opleidingen in digitale vaardigheden. Sluit dit goed aan op de arbeidsmarkt? Nemen ze vaardigheden mee waarop de journalistiek zit te wachten of moeten ze on-the-job verder worden geschoold?

Lees verder →

Debat: Lang leve de journalistiek?

In ‘Op het tweede gezicht’ gaat Clairy Polak op zoek naar hoe het met de journalistiek gaat. Met Xandra Schutte, Ernst-Jan Pfauth, Sjuul Paradijs, Peter Vandermeersch en Ad van Liempt.

Lees verder →

Debat: De media en het klimaat

Op 17 november vindt aan de TU Delft een debat plaats tussen wetenschapsjournalisten over hoe de media om zouden moeten gaan met de onzekerheden in klimaatonderzoek.

Lees verder →

Debat: Overheidssteun voor de regionale en lokale journalistiek?

Donderdagavond 24 september organiseert de Gelderse SP een debatavond over overheidssteun voor regionale en lokale journalistiek. De centrale vraag is of en hoe overheidssteun een bijdrage kan leveren aan het in stand houden van een vitale regionale journalistiek nu deze steeds meer onder druk staat.

Lees verder →

Het Grote Schnabbeldebat

Is bijklussen buiten de journalistiek functioneel en noodzakelijk? Zou er “regulering” van het schnabbelen moeten komen? Ervaringsdeskundigen Frénk van der Linden, Jeroen Smit en Frederique de Jong discussieren onder leiding van Hella Hueck over de grenzen van het journalistiek ondernemerschap in het Grote Schnabbeldebat op zaterdag 13 juni.

Lees verder →

VVOJ Café 1 juni: een avondje wobben

Maar hoe succesvol zijn we nou eigenlijk in wobben? En wat valt er te leren van doorgewinterde WOB-deskundigen?Kom op 1 juni naar het Baantjermuseum in Amsterdam voor een avond creatief nadenken over de Wob.

Lees verder →