Final call: Internationale topsprekers op Grote Expertisedag Nieuwe Media, 23 juni

Innovatieve (inter)nationale pioniers in digitale media presenteren hun nieuwste inzichten. Tips over hoe de digitalisering aan te wenden om beter nieuws te vinden, te checken en te verspreiden. Dit jaar voor het eerst met extra demonstraties in de wandelgangen. En als speciaal thema waarheid en vertrouwen in de digitale media. Boek hier nu het nog kan.

Lees verder →

Emoties in journalistieke verhalen staan centraal op de Conferentie Verhalende Journalistiek 2017

De Stichting Verhalende Journalistiek organiseert op 19 mei weer haar jaarlijkse conferentie. Het thema is “Amplify your story – Adding emotions to journalism”. Curator is de Amerikaanse journaliste Jacqui Banaszynski. Banaszynski kreeg een Pulitzerprijs en -nominatie omdat ze een extra laag weet toe te voegen aan haar journalistieke verhalen: die van emoties. Haar sprekers laten zien hoe je verhalen maakt die resoneren bij het publiek.

Lees verder →

Oproep aan freelance journalisten: Doe mee met deze enquête over de positie van freelance journalisten in Nederland

Onlangs is een groot onderzoeksproject gestart naar freelance journalisten die naast hun journalistieke werk ook communicatie- en pr-werk doen of zelfs zijn overgestapt. Een van de onderdelen is een enquête over de positie van freelance journalisten in Nederland. Danny Simons roept freelancers op om de vragenlijst in te vullen.

Lees verder →

Win een beurs van €2.500,- voor een mooi journalistiek verhaal

De Stichting Verhalende Journalistiek (SVJ) looft de komende maanden twee narratieve beurzen uit van €2.500,- voor het doen van onderzoek voor verhalend journalistieke projecten: één beurs voor gedrukte media en één voor online media. SVJ roept Nederlandse en Vlaamse journalisten op om hun voorstel voor 27 januari 10 uur in te dienen.

Lees verder →