Oproep aan freelance journalisten: Doe mee met deze enquête over de positie van freelance journalisten in Nederland

Onlangs is een groot onderzoeksproject gestart naar freelance journalisten die naast hun journalistieke werk ook communicatie- en pr-werk doen of zelfs zijn overgestapt. Een van de onderdelen is een enquête over de positie van freelance journalisten in Nederland. Danny Simons roept freelancers op om de vragenlijst in te vullen.

Lees verder →

Win een beurs van €2.500,- voor een mooi journalistiek verhaal

De Stichting Verhalende Journalistiek (SVJ) looft de komende maanden twee narratieve beurzen uit van €2.500,- voor het doen van onderzoek voor verhalend journalistieke projecten: één beurs voor gedrukte media en één voor online media. SVJ roept Nederlandse en Vlaamse journalisten op om hun voorstel voor 27 januari 10 uur in te dienen.

Lees verder →

De journalist die illegaal op een trein sprong houdt de Gerard van Westerloolezing

Op de avond van 22 november spreekt Ted Conover de jaarlijkse Gerard van Westerloolezing uit. Hij heeft verschillende boeken geschreven waarin hij antropologische en etnografische methoden combineert met journalistieke methoden. Vorige week verscheen zijn nieuwe boek Immersion. A writer’s guide to going deep.

Lees verder →

Free Press Live – stand up for journalists and justice

Sta ook op tegen straffeloosheid van geweld tegen journalisten

Free Press Unlimited organiseert het evenement Free Press Live – stand up for journalists and justice. Tijdens het evenement gaan journalisten, wetgevers en beleidsmakers onder leiding van Twan Huys met elkaar in gesprek over het toenemende geweld tegen journalisten en wat er gedaan kan worden om straffeloosheid tegen te gaan.

Lees verder →