2 november: Anne Hull spreekt Gerard van Westerloolezing uit

Washington Post-journalist Anne Hull werd vijf keer genomineerd en won een Pulitzer. Hull is de koningin van de subcultuur. Ze blijft het liefst lang rond hangen om een verhaal van binnenuit te vertellen. Maar op 2 november spreekt ze tijdens de Gerard van Westerloolezing over een verhaal dat in slechts zes uur tot stand kwam.

Lees verder →

Final call: Internationale topsprekers op Grote Expertisedag Nieuwe Media, 23 juni

Innovatieve (inter)nationale pioniers in digitale media presenteren hun nieuwste inzichten. Tips over hoe de digitalisering aan te wenden om beter nieuws te vinden, te checken en te verspreiden. Dit jaar voor het eerst met extra demonstraties in de wandelgangen. En als speciaal thema waarheid en vertrouwen in de digitale media. Boek hier nu het nog kan.

Lees verder →

Emoties in journalistieke verhalen staan centraal op de Conferentie Verhalende Journalistiek 2017

De Stichting Verhalende Journalistiek organiseert op 19 mei weer haar jaarlijkse conferentie. Het thema is “Amplify your story – Adding emotions to journalism”. Curator is de Amerikaanse journaliste Jacqui Banaszynski. Banaszynski kreeg een Pulitzerprijs en -nominatie omdat ze een extra laag weet toe te voegen aan haar journalistieke verhalen: die van emoties. Haar sprekers laten zien hoe je verhalen maakt die resoneren bij het publiek.

Lees verder →