In zijn nieuwe boek De krant was koning besteedt Leon de Wolff kort aandacht aan de toekomst van de journalistiek. Op internet, betoogt de Wolff, vind je lezers die op zoek zijn naar hele specifieke informatie. Ze willen naar de film, maar naar welke? Ze willen een nieuwe camera kopen. Een school uitkiezen voor de kinderen. Kranten zouden hier op in kunnen spelen:

Internet maakt het mogelijk dat rubrieken zoals service en lifestyle zich ontwikkelen tot uitputtende databases met informatie over prodcuten en diensten … [dit dwingt] de journalist een vorm te kiezen die afwijkt van het denken in termen van het betoog. Geen lopend verhaal met een productenoverzicht, maar een handzame lijst, of een overzichtelijke matrix met de producttypen in de rijen en de gewenste informatie in kolommen.

Wie kent hier goede voorbeelden van?

Al 4 reacties — discussieer mee!