In de Belgische kranten La Derniere Heure en de Standaard staat vandaag een nieuwsbericht, gebaseerd op een bericht op een weblog. De weblog internation 1.0 bericht:

Via mijn werk in het brusselse heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat er zaterdag, naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs, identieke acties gepland zijn in Brussel.

Over de journalistieke waarde van het bericht op de weblog valt te discussiëren. De schrijver van het bericht gebruikt een pseudoniem (Alpha) en specifieert zijn “betrouwbare bron” niet. In de reacties op het bericht wordt de auteur door lezers gevraagd de E-mails, waarin volgens hem opgeroepen wordt tot rellen, te publiceren. De auteur antwoordt dat dat niet kan, want:

Mijn bronnen zijn zeer betrouwbaar (…). Doch het zijn geen kindjes die me elke dag alles zomaar komen vertellen en me dan nog eens alle mogelijke papieren bezorgen.

Nog geen reactie — begin de discussie!