Dit betreft internetsites en webdiensten met een sterk interactief en participatoir karakter, die het zonder hiërarchisch redactiesysteem (sterker: zonder überhaupt een redactie), maar met de actieve inzet van lezers en een vernuftig filtersysteem klaarspelen om op effectieve wijze ontelbare nieuwsberichten te filteren en te selecteren. Zodat de bezoeker in een oogopslag het belangrijkste nieuws krijgt gepresenteerd, maar tevens moeiteloos zelfstandig nieuwsberichten kan selecteren die naadloos aansluiten op de meest fijnzinnige voorkeuren en interesses.
Deze screencast is geen diepzinnige analyse of uitputtend overzicht, maar een korte introductie voor wie niet of beperkt bekend is met dergelijke internetdiensten.
Bekijk de screencast hier (Quicktime mp4)
Aan bod komen: Slashdot / Google News / gepersonaliseerde Google-startpagina / Digg / Newsvine / Technorati / Spotback. Download eventueel de iets grotere versie (rechtermuisklik, opslaan als). Quicktime benodigd.
Update: De Nieuwe Reporter biedt ook een podcastfeed aan. Voer het adres van deze feed in in ‘podcatchers’ zoals iTunes of Juice om u te abonneren op de audio- en videopodcasts. (Zie hier: wat is podcasting?)

Jaap Stronks

Directeur Bolster

Jaap Stronks is directeur van Bolster, een digitaal bureau gespecialiseerd in de ontwikkeling van digitale platforms voor nonprofits en …
Profiel-pagina
Al 9 reacties — discussieer mee!