. Om verwarring te voorkomen: de encyclopedie Wikipedia is slechts een voorbeeld van het gebruik van Wiki-software; de in de screencast besproken initiatieven zoals Katrinahelp.info staan los van de encyclopedie. Voor een discussie over de betrouwbaarheid van Wikipedia, zie artikelen van de Nieuwe Reporter en de Online Journalism Review. Ten overvloede: de screencast biedt een introductie tot verschillende journalistieke toepassingen van wiki’s en is het begin van een zoektocht, op welke andere artikelen later zouden kunnen aansluiten. Wie meer interessante voorbeelden weet, schroom niet ze achter te laten in de comments.
Bekijk de screencast hier (Quicktime mp4)
Shownotes: NRCs’ We are the people; de encyclopedie Wikipedia; de Encyclopedia Dramatica; het Wikipedia-artikel over Beslan; de onafhankelijke wiki Katrinahelp.info; het Wiki-nieuws-intiatief Wikinews; de publieke database Sourcewatch; de eigen achtergrondenwiki van de Nieuwe Reporter; de educatieve wiki’s van de Online Journalism Review. iPod Video-compatible podcastfeed staat hier.

Jaap Stronks

Directeur Bolster

Jaap Stronks is directeur van Bolster, een digitaal bureau gespecialiseerd in de ontwikkeling van digitale platforms voor nonprofits en …
Profiel-pagina
Al 3 reacties — discussieer mee!