De virtuele wereld brengt complexe, maar wel enorm belangrijke en interessante vragen met zich mee. Daarom introduceert David Nieborg deze week in vier delen een uitgebreid onderzoeksthema waarin de virtuele wereld van Second Life centraal staat. In het geval van Second Life heeft het vrijgeven van intellectuele eigendomsrechten aan gebruikers geleid tot een unieke, want geheel door gebruikers zelf gecreëerde, wereld. Een wereld met zijn eigen problemen en oplossingen. Gooi je kristallen bol maar uit het raam: de virtuele wereld van Second Life faciliteert een inhoudelijke discussie over de toekomst van de digitale publieke sfeer. Hoe, bijvoorbeeld, journalistiek te bedrijven in (en over) deze virtuele wereld? Daarnaast wordt ingegaan op de vraag waar de grenzen liggen van de vrijheid van meningsuiting als deze, schijnbaar, vervagen.

Met onderzoekswerk en bijdrages van UvA-studenten Jasper Moes, Esther Weltevrede en Heleen van der Klink, en met interviews van journalist Jet Mok.

Al 2 reacties — discussieer mee!