BOBs De Nieuwe Reporter maakt kans op een Best of Blog Award (BOB). De BOBs is een initiatief van Deutsche Welle. Deutsche Welle zoekt de beste weblogs in tien talen (Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Nederlands, Farsi, Frans, Portugees, Russisch en Spaans). In Nederland is de Wereldomroep verantwoordelijk voor de competitie.

Een internationale jury van journalisten, mediaprofessionals en bloggers heeft in elke categorie tien kandidaten genomineerd. De Nieuwe Reporter dingt mee naar een prijs in de categorie Beste Nederlandse Blog. De redactie van De Nieuwe Reporter is zeer vereerd dat DNR een van de genomineerde weblogs is. Iedereen kan stemmen op de site van de BOBs.

Naast De Nieuwe Reporter maken ook Suds and Soda, Sargasso, Bright, Bureau Belgrado, Grenswetenschap, Bieslog, Taalprof, Koken.blogo en Noorderlog kans op een BOB in de categorie Beste Nederlandse Blog.

Behalve de landenprijzen reikt de organisatie van de BOBs ook prijzen uit in vijf categorieën: Beste Weblog (overall), Beste Corporate Blog, Beste Podcast, de Blogwurst Award (voor de meest merkwaardige, verrassende of vernieuwende blog) en de Reporters zonder Grenzen Award. De volgende Nederlandse weblogs zijn in één van deze categorieën genomineerd: Merel Roze voor Beste Weblog (overall), MarketingFacts voor Beste Corporate Blog, Laura Speaks Dutch (van it-journalist Brenno de Winter) voor Beste Podcast, Monsterhond voor Blogwurst en Wij Blijven Hier voor Reporters zonder Grenzen.

De BOBs worden op 11 november in Berlijn uitgereikt.

Al 17 reacties — discussieer mee!