De BBC maakt sinds anderhalf jaar veel gebruik van foto’s en verhalen van burgers. Vicky Taylor, editor interactivity voor de BBC-website, vertelt in een Skype-interview hoe de Britse publieke omroep omgaat met de bijdragen van het publiek. Ze vertelt onder meer dat het controleren van het waarheidsgehalte van beweringen van burgers van groot belang blijft voor de BBC. “Daardoor loopt het verhaal wellicht enige vertraging op, maar we vinden het erg belangrijk om mensen niet te misleiden. Het kan geen kwaad om een paar minuten te besteden aan het checken van een verhaal.”

Klik hier om naar het Skype-interview met Taylor te luisteren. Het interview duurt 15.53 minuten. Het kan even duren voordat het afspelen begint.

Tijdens het Wereld Audio Festival op 9 november vindt er een discussie plaats over de vraag hoe de journalistiek kan profiteren van burgerjournalistiek. Kevin Geary (adjunct hoofd BBC Interactive) houdt bij die gelegenheid een inleiding en legt uit hoe de BBC de nieuwe bron gebruikt. Ook geeft Geary een workshop over de de toenemende behoefte bij het publiek zelf nieuws te maken en te brengen.

Al 2 reacties — discussieer mee!