Opnieuw grijpt De Nieuwe Reporter naast de prijzen. Nadat we eerder al het onderspit moesten delven bij de Best of the Blogs (BOB) awards, gingen dinsdagavond de Dutch Bloggies (de prijzen voor de beste Nederlandse weblogs) aan onze neus voorbij. We waren genomineerd in de categorieën ‘beste themaweblog‘ en ‘beste collectieve weblog‘. De winnaars in deze categorieën waren respectievelijk Wiskundemeisjes en Wij Blijven Hier.

Daarmee zijn ook meteen twee van de drie grote winnaars van de Dutch Bloggies genoemd. Wiskundemeisjes en Wij Blijven Hier sleepten allebei twee onderscheidingen in de wacht – evenveel als GeenStijl dat de prijzen dit jaar voor het eerst kwam ophalen.

DNR-medewerker Marco Raaphorst had meer geluk dan wij. Hij ontving een Bloggie in de categorie ‘beste muziekweblog’. “Zijn blog is een en al muziek. Vinger aan de pols houdend over relevante ontwikkelingen zoals Creative Commons en DRM. Geopinieerd over de actuele stuiptrekkingen van de industrie. En creatief in het toepassen van moderne webtechnieken. Niet lezen maar luisteren”, aldus de jury.

Nrc.next ging eveneens aan de haal met een onderscheiding (‘beste corporate weblog’). De jury was zeer te spreken over het weblog dat Hans Nijenhuis en Titia Ketelaar bijhouden. Uit het juryrapport: “Het weblog geeft goed inzicht in de keuzes en vragen en overwegingen van de nieuwe krant. De site is daarmee van grote toegevoegde waarde bij het papieren dagblad en een goed voorbeeld van de transparantie die bij een modern bedrijf hoort.”

Titia Ketelaar blijft op het Nextlog bescheiden. “Verbaasd keken we elkaar net aan: het rad waarmee bekend werd gemaakt wie er een Dutch Bloggie had gewonnen voor het beste ‘corporate weblog’ bleef op onze naam steken! En dat terwijl we zelf vonden dat er onder de genomineerden in onze categorie hele goede andere blogs zaten.”

Maarten Reijnders

Al 4 reacties — discussieer mee!