Auteur: Elizabeth Van Couvering

Datum: 1-4-2007

Opdrachtgever: x

Titel: Is Relevance Relevant? Market, Science, and War: Discourses of Search Engine Quality

Url: http://jcmc.indiana.edu/vol12/issue3/vancouvering.html

Abstract: Zoekmachines liggen regelmatig onder vuur. Zij zouden bijvoorbeeld teveel aandacht geven aan bepaalde sites en te weinig aan anderen, zonder dat duidelijk is waarom dit gebeurt. Zoekmachines voldoen hiermee niet aan de regels van de klassieke journalistiek, die – binnen alle beperkingen – probeert zaken zo objectief mogelijk en van meerdere kanten weer te geven. Hoe kijken de makers van zoekmachines zelf aan tegen hun rol? Wat is volgens hen een kwalitatief goede zoekmachine, en beweegt hen daarmee om zoekmachines te maken als ze nu zijn? In dit artikel wordt met behulp van diepte-interviews antwoord gegeven op deze vragen.

Nog geen reactie — begin de discussie!