Auteur: Philip N. Howard & Adrienne Massanari

Datum: 1-4-2007

Opdrachtgever: x

Titel: Learning to Search and Searching to Learn: Income, Education, and Experience Online

Url: http://jcmc.indiana.edu/vol12/issue3/howard.html

Abstract: Voor wie goed om kan gaan met zoekmachines biedt internet een schat aan informatie en is het dus een belangrijke kennisbron. In deze studie wordt gekeken naar welke groepen mensen in de Verenigde Staten het beste kunnen zoeken via zoekmachines. Dit blijken niet per se de mensen met de hoogste opleiding te zijn; de belangrijkste factor was het aantal jaar dat mensen al online actief zijn. Volgens de onderzoekers maakt dit internet in potentie tot een informatiebron die socio-economische klassen ontstijgt en is het belangrijk dat alle groepen in de samenleving toegang hebben tot dit medium.

Nog geen reactie — begin de discussie!