Hans Laroes, hoofdredacteur van het NOS Journaal, denkt niet dat de burgerjournalistiek de gewone journalistiek zal verdringen. “Ik zie wel nieuwe bronnen komen. Mensen met cameraatjes – of het nu kleine videocameraatjes zijn of op de mobiel – zijn er bij onverwachte gebeurtenissen per definitie eerder bij dan de journalist. En er zijn altijd meer mensen in het publiek die er meer vanaf weten dan de journalistiek”, vertelt hij aan Marco Raaphorst en Irene Kress. “Wij gaan op korte termijn onze internetpagina’s veel actiever openstellen voor publiek.”

DNR-video De Toekomst van de TV

Ook Simon Hania (technisch directeur XS4ALL), Paul Molenaar (directeur Ilse Media) en Erik Jan Gelink (op het moment van het interview directeur marketing bij UPC, nu directeur exploratie bij de Telegraaf Media Groep) reageren op de stelling ‘Burgerjournalistiek zal de rol van de journalist ingrijpend veranderen’.

U kunt de video bekijken door in het videoscherm te klikken.

Download de mp4-versie van de video.

Dit is de eerste video in een serie van 4 over de toekomst van de tv.

Al 12 reacties — discussieer mee!