De door Mediadebat georganiseerde discussie over anoniem reageren en trollen – die maandagavond in Rotterdam plaatsvond – trok nog voor aanvang de nodige aandacht. Geenstijl.nl weigerde bij het debat aanwezig te zijn. Het weblog liet weten er niets voor te voelen om deel te nemen aan een discussie die werd geleid door hun aartsvijand Francisco van Jole.

Van Jole sloeg maandagavond terug door er op te wijzen dat Geenstijl.nl weinig consistent is in zijn beleid ten aanzien van anoniem reageren. In mei schreef het weblog namelijk: “GeenStijl zal nooit en te nimmer meewerken aan initiatieven om ano- en pseudonimiteit van commenters op te heffen. Iedereen moet met zijn rotpoten van onze rotreaguurders afblijven.”

De praktijk is anders, merkte Van Jole op. Hij wees er op dat Geenstijl wel informatie verstrekte over enkele reaguurders die forse kritiek hadden op het weblog. “Daarover lieten ze weten dat deze reacties afkomstig waren van mensen uit Hilversum.”

Maarten Reijnders

Al 3 reacties — discussieer mee!