De laatste aflevering in een vierdelige serie van Marco Raaphorst en Irene Kress over de toekomst van televisie. Ditmaal over de vraag of televisie nog wel iets heeft toe te voegen aan internet. “Ja”, zeggen de vier experts, Erik Jan Gelink (directeur exploratie bij de Telegraaf Media Groep, tot voor kort directeur marketing bij UPC), Simon Hania (technisch directeur XS4ALL), Paul Molenaar (directeur Ilse Media) en Hans Laroes (hoofdredacteur NOS Journaal), in koor.

Gelink waarschuwt dat de echte strijd die nu gevoerd wordt, gaat om de softwarekant van het tv-toestel: het besturingssysteem. Over een paar jaar zal duidelijk worden wie hier aan het langste eind trekt.

Simon Hania wijst erop dat we vooralsnog op een andere manier omgaan met beide apparaten. “Je zit achter de computer, maar voor de tv.” De uitvaarten van Claus en Bernhard trokken op internet niet meer dan 60.000 kijkers, nog steeds een schamel aantal in vergelijking met het aantal tv-kijkers naar die gebeurtenissen.

Paul Molenaar ziet beide media uiteindelijk in elkaar opgaan.

Hans Laroes stelt vast dat televisie voorlopig nog een dominante rol heeft als het gaat om zogenoemd ‘breaking news’.

DNR-video De Toekomst van de TV

Download de mp4-versie van de video.

Al 2 reacties — discussieer mee!