Auteur: Sofie Vandeweerd

Datum: 1-8-2006

Titel: De tv-sportjournalistiek in Vlaanderen doorgelicht: de evolutie en professionalisering van een beroepsgroep

Abstract: Sport heeft tegenwoordig een belangrijke positie in de media. Zowel de krantenlezer als televisiekijker wordt ermee overspoeld. Maar ook het internet kent een ruim aanbod van sportinformatie. In deze scriptie staat Sofie Vandeweerd stil bij de ontwikkeling die sportjournalistiek de laatste jaren op de Vlaamse televisie heeft doorgemaakt. Hier en daar maakt zij ook een uitstapje naar Nederland. Vandeweerd bekeek onder meer het proces van professionalisering, de plaats van sportjournalistiek binnen journalistiek in het algemeen en wat precies de verdienste en waardering van deze tak van de journalistiek is.

Scriptiebegeleider: Prof. dr. Leen d’Haenens

Cijfer: x

Instituut: Katholieke Universiteit Leuven

Email: sofie.vandeweerd@dilsen-stokkem.be

PDF: http://www.denieuwereporter.nl/wp-content/uploads/2007/12/THESIS.pdf

Richting: Communicatiewetenschappen

Website: www.geen.nl

Nog geen reactie — begin de discussie!