Auteur: Mirjam Streefkerk

Datum: 1-2-2008

Titel: De invloed van de olympische spelen van 1928 in Amsterdam op de sportjournalistiek

Abstract: In de 19e eeuw werd er in kranten maar weinig bericht over sport. Toen de olympische spelen in 1928 naar Amsterdam kwamen, stonden de kranten er echter vol mee. Welke invloed hebbben deze spelen gehad op de sportjournalistiek in ons land? Om een antwoord te kunnen geven op deze vraag keek Mirjam Streefkerk onder meer naar hoe de journalistiek zich in zijn algemeenheid ontwikkelde in het interbellum tussen de eerste en tweede wereldoorlog, en naar de rol die sport in de jaren ’20 speelde binnen onze samenleving.

Scriptiebegeleider: Mirjam Prenger

Cijfer: x

Instituut: universiteit van amsterdam

Email: info@mirjamstreefkerk.nl

PDF: http://www.denieuwereporter.nl/wp-content/uploads/2008/04/Scriptie Mirjam Streefkerk.pdf

Richting: Master journalistiek & media

Website: www.mirjamstreefkerk.nl

Nog geen reactie — begin de discussie!