Auteur: Hallvard Moe

Datum: 1-4-2008

Instituut: University of Bergen, Noorwegen

Tijdschrift: Television & New Media

Titel: Public Service Media Online? Regulating Public Broadcasters’ Internet Services: a Comparative Analysis

Url: http://tvn.sagepub.com/cgi/content/abstract/9/3/220

Abstract: In verschillende Europese landen hebben publieke omroepen zichzelf de laatste jaren gedwongen gezien hun activiteiten uit te breiden naar het internet. Dit artikel bevat een vergelijkend onderzoek naar hoe drie publieke omroepen daarmee omgegaan zijn. De geanalyseerde omroepen zijn de Noorse NRK, Duitse ARD en Britse BBC. Hoewel de karakteristieken van deze omroepen verschillen, blijken zij tegen vergelijkbare problemen aan te lopen, waar zij vervolgens verschillend mee om gaan. Dit artikel is niet vrij toegankelijk; de url verwijst naar de abstract.

Nog geen reactie — begin de discussie!