Auteur: Karen Sanders et al.

Datum: 1-6-2008

Instituut: University CEU-San Pablo, Madrid, Spanje

Tijdschrift: European Journal of Communication

Titel: Becoming Journalists: A Comparison of the Professional Attitudes and Values of British and Spanish Journalism Students

Url: http://ejc.sagepub.com/cgi/content/abstract/23/2/133

Abstract: In dit onderzoek wordt geanalyseerd hoe beginnende Britse en Spaanse journalistiekstudenten naar de journalistiek kijken. Er blijken overeenkomsten, maar ook duidelijke verschillen te zijn. Zo willen Britse studenten vooral de journalistiek in vanwege de afwisseling van het werk en ambieeren zij een carriere in het ‘zachte’ nieuws, terwijl de Spaanse studenten meer uit idealistische overwegingen voor de journalistiek hebben gekozen en liever in de harde nieuwssector willen werken. Deze verschillen worden volgens de auteurs veroorzaakt door de verschillende journalistieke culturen in de twee landen, die blijkbaar studenten al beinvloeden voordat zij daadwerkelijk journalist zijn. Dit artikel is niet vrij toegankelijk; de url verwijst naar de abstract.

Nog geen reactie — begin de discussie!