pcm2PCM komt in buitenlandse handen. De uitgever van de Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw en (gedeeltelijk) het AD sluit dinsdag een principeovereenkomst met de Belgische Persgroep. De Persgroep betaalt 100 miljoen euro voor 51 procent van de aandelen. PCM zal dat geld gebruiken om de schulden te verlagen en om het grafisch bedrijf en de distributie te reorganiseren. Ook de Volkskrant is maandagavond akkoord gegaan met de overname. De krant wilde aanvankelijk kijken naar andere mogelijkheden – HAL en de Weekbladpers – maar concludeerde dat er door de hoge schuld van PCM en de kredietcrisis op dit moment geen werkbare alternatieven zijn. Volgens het persbericht zal wel ‘zorgvuldig gekeken worden naar de vraag of het strategisch beter is om één van de dagbladtitels’ af te stoten, ‘in het belang van de concurrentiekracht en de kwaliteit van die titels’.

Maarten Reijnders

Al één reactie — discussieer mee!