Het komische actualiteitenprogramma The Daily Show van presentator/comedian Jon Stewart doet iets wat veel echte actualiteitenprogramma’s vaak nalaten, schrijft Will Bunch op The Huffington Post. Het programma is grappig, betrokken en… stelt misstanden aan de kaak. Vorige week maakte Stewart in iets meer dan acht minuten gehakt van de financiële nieuwszender CNBC. De presentatoren laten vaak na om lastige vragen te stellen aan hun gasten, al was het maar om er voor te zorgen dat ze later weer terugkomen. Zo kon het gebeuren dat CEO’s van in moeilijkheden verkerende bedrijven en de oplichter Alan Stanford ruim baan kregen om promopraatjes te houden. The Daily Show toonde ook ontluisterende beelden van CNBC-presentatoren en -verslaggevers die kijkers opriepen om aandelen te kopen – op een moment dat de Dow Jones twee keer zo hoog stond als nu.

Maarten Reijnders

Nog geen reactie — begin de discussie!