rugzakNog geen vastomlijnde vakantieplannen? Op zoek naar een zinnige journalistieke invulling van de komende zomer? Solliciteer bij De Nieuwe Reporter naar de functie van ‘Zomerreporter 2.0’. We zoeken een jonge schrijver of schrijfster die er een uitdaging in ziet in de zomermaanden zoveel mogelijk EU-landen te bereizen en vanuit ieder land een artikel te zenden. Het onderwerp krijg je van de redactie van De Nieuwe Reporter en willen we nog even geheimhouden. Om te solliciteren stuur je ons een originele sollicitatie waarin je jezelf presenteert.

Je verhalen zullen als herkenbare serie op DNR worden geplaatst. Wil je weten hoe dat eruit ziet? Lees eens de artikelen van onze ‘Zomerreporter 1.0’, Olaf Koens. Tik in het zoekvenster op deze site de term ‘Zomerreporter’ in en je krijgt alle stukken te zien. En of het er iets mee te maken heeft weten we niet, maar onze Zomerreporter 1.0 heeft nu een aanstelling als correspondent voor de GPD in Moskou.

De Nieuwe Reporter betaalt je 250 euro per artikel. Hoe meer verhalen je maakt (tot 1 september), hoe hoger dus de inkomsten (al stellen we wel het maximum van tien artikelen, we willen per slot niet failliet).

Solliciteren doe je per e-mail (deadline vrijdag 1 mei) aan: redactie@denieuwereporter.nl. Mocht je vragen hebben, dan kun je die ook aan dat mailadres sturen.

Theo Dersjant

Theo Dersjant is een Nederlandse journalist en docent aan de Fontys Hogeschool Journalistiek.
Profiel-pagina
Al één reactie — discussieer mee!