geldIn de Verenigde Staten zijn inmiddels net zoveel mensen die hun brood verdienen met bloggen als advocaten. Dat schrijft althans Mark Penn in een artikel voor The Wall Street Journal. Er zijn 20 miljoen webloggers in Amerika en daarvan zijn er 452.000 voor wie hun weblog de belangrijkste inkomstenbron is. 1,7 miljoen Amerikanen verdienen iets met webloggen. Met 100.000 unieke bezoekers per maand zou het mogelijk zijn om 75.000 dollar per jaar te verdienen. Indrukwekkende cijfers, maar kloppen ze ook? Scott Rosenberg twijfelt daaraan, zo schrijft hij op zijn blog Wordyard.com. Hij bestudeerde de bronnen van Penn en komt tot de conclusie dat we de cijfers op zijn minst met een korreltje zout moeten nemen. Het gemiddelde inkomen van de bloggers met meer dan 100.000 bezoekers per maand zou inderdaad 75.000 dollar bedragen, maar dat gemiddelde wordt flink omhoog getrokken door een paar bloggers die heel veel verdienen. De mediaan ligt met een jaarinkomen van 22.000 dollar alweer een stuk lager.

Maarten Reijnders

Al één reactie — discussieer mee!