609-kleurAls we uitsluitend digitale informatie kenden, zou de schuchtere Egyptenaar die ons nu opeens met ‘papier’ verraste vermoedelijk toch nog als briljant innovator de annalen in gaan. De kracht van papier blijft formidabel (ook al rukt de digitale variant geleidelijk op) en de combinatie van digitale snelweg en papieren route touristique is een verleidelijke.

We hebben dan ook niet lang hoeven peinzen toen het Mediafonds ons om medewerking aan een nieuw papieren kwartaalblad vroeg. De formule van het tijdschrift, dat “609” heet en zich tussen cultuur en (nieuwe) elektronische media beweegt, overlapt niet exact met die van De Nieuwe Reporter. Maar waar het innovatie en informatie-overdracht betreft, zijn er genoeg interessante raakvlakken.

Voortaan brainstormen we mee over de inhoud van het blad en gaat hier elk kwartaal een paar dagen de loper uit voor een selectie van artikelen die rond die tijd ook in “609” van het Mediafonds verschijnen. Deze week trappen we af met stukken over de interactieve webdocumentaire en de afkalvende positie van de film- en televisiekritiek.

Ter wille van het debat plaatsen we er reacties bij die de redactie van De Nieuwe Reporter van tevoren verzamelt. Laat niemand zich daardoor belemmerd voelen zijn of haar eigen reactie toe te voegen!

P.S. De Nieuwe Reporter is in gesprek over nog een tweede gecombineerd blad/web project. Meer daarover binnenkort.

Al 7 reacties — discussieer mee!