slatestSlate, één van de beste online opiniemagazines, stopt met zijn dagelijkse dagbladoverzicht. De rubriek ‘Today’s Papers’ die in 1997 van start ging, is vervangen door een driemaal daags overzicht van het wereldnieuws: The Slatest. In die rubriek is ook plaats ingeruimd voor de Twitter-feed van Slate die nu frequenter wordt geüpdate. Slate speelt met de nieuwe rubriek naar eigen zeggen in op de nieuwscyclus die steeds sneller verloopt. “De grote kranten bepalen nog altijd de nieuwsagenda”, stelt David Plotz van Slate. Maar het is tijd om te onderkennen “dat het dagblad maar één deel vormt van het nieuwsuniversum”. Plotz grijpt de introductie van The Slatest overigens aan om herinneringen op te halen aan de begindagen van ‘Today’s Papers’. Destijds hadden veel kranten nog geen site en kwamen de voorpagina’s in veel gevallen nog per fax binnen.

Maarten Reijnders

Al 5 reacties — discussieer mee!