vakbondPaul Vereijken en Arjan Dasselaar onderzoeken de animo voor een Vereniging van Online Journalisten Nederland (VOJN). “We hebben de laatste tijd wat heen en weer gepraat over de journalistieke verenigingen in Nederland, en de geringe ruimte daarbinnen voor online journalistiek”, zo motiveert Dasselaar het onderzoek. De initiatiefnemers voor de VOJN willen onder meer weten of er wel iemand zit te wachten op een club voor online journalisten. Daarnaast vragen ze zich af wat geïnteresseerden precies verwachten van een vereniging van webjournalisten. Moet de VOJN bijvoorbeeld aan juridische belangenbehartiging doen (iets wat de NVJ nu ook al doet)? Netwerkmogelijkheden bieden? Of meelobbyen over nieuwe wetgeving (bijvoorbeeld met betrekking tot het auteursrecht op internet)?

Maarten Reijnders

Al 4 reacties — discussieer mee!