De langverwachte VARA-opiniesite de Joop is in de lucht. “Joop is een site die je wijst op nieuws waar je wat van vindt en je in staat stelt daar op te reageren. Daarnaast is Joop een site waar prominente opiniemakers, experts en nog onbekend talent hun mening kunnen delen. Joop wil graag een levendig, scherp debat losmaken”, schrijft initiatiefnemer Francisco van Jole in zijn welkomstwoord. Op de Joop (‘Jouw Online Opiniepagina’) staan onder meer bijdragen van Hanneke Groenteman, Dolf Janssen en Mei Li Vos. De site is gemodelleerd naar de in de VS razend populaire site The Huffington Post. Qua opmaak doet Joop in ieder geval al sterk denken aan de HuffPo: evenals het Amerikaanse voorbeeld opent de site met een grote foto en wordt er gebruikgemaakt van een lay-out met drie kolommen. Dinsdagavond vertelde Van Jole over de site bij Pauw & Witteman.

Maarten Reijnders

Nog geen reactie — begin de discussie!