vkapp Via de onlangs gelanceerde iPhone-apps van de Volkskrant en NRC Handelsblad kun je elke dag de nieuwe krant kopen. Of ‘m gewoon gratis downloaden als je al abonnee bent. Per krantenpagina zijn de artikelen als afzonderlijke teksten op te vragen. Daarnaast kun je via de app ook artikelen van de krantenwebsites opvragen. Die berichten worden echter getoond in een webpagina die is ontworpen voor een groot scherm. Waarom deze onhandige scheiding tussen actueel (web) en oud (krant) nieuws, vraagt Ferdinand Sennema zich af op zijn blog Het Nieuwe Uitgeven. De Volkskrant en NRC zouden eens moeten kijken naar de iPhone-app van The Guardian. “Deze nieuwsmakers en -brengers benutten de functionaliteit van een altijd online apparaat als de iPhone veel beter.”

Maarten Reijnders

Al één reactie — discussieer mee!