europa1Het is ondertussen een traditie. Iedere zomer stuurt De Nieuwe Reporter een jonge journalist op reis om ‘de staat van de journalistiek’ in de ons omringende landen te onderzoeken.

Na Olaf Koens (2008) en Lex Boon (2009) zoeken we dit jaar wederom een enthousiaste jonge journalist die een zinnige journalistieke invulling wil geven aan zijn of haar zomer.

Dus heb jij zin om komende zomer met je rugzak door Europa te trekken? Om te schrijven, te bloggen, te fotograferen en eventueel te filmen? Solliciteer dan nu naar de functie van:

Zomerreporter 2010 (m/v)

Wij zoeken iemand die…

  • goed kan schrijven, maar ook niet bang is om experimenteren met de mogelijkheden die internet biedt
  • een creatieve, eigen invulling geeft aan het project
  • voor 2500 euro acht mooie verhalen in acht verschillende landen wil maken (en het dus niet erg vindt om low-budget te reizen)
  • ons deelgenoot maakt van de reis door ons via Twitter en/of een weblog op de hoogte te houden van zijn of haar avonturen, plannen en strubbelingen

De Mediapraktijk

mediapraktijkNet zoals in vele journalistieke vacatures, vragen wij het ook aan onze Zomerreporter: creativiteit. Maar wat is journalistieke creativiteit? Is het een aangeboren talent of kan je het leren? Hoe kan een journalist zijn creativiteit benutten? En is creativiteit binnen grote, redactionele organisaties eigenlijk wel mogelijk?

Dat zijn enkele vragen waar de Mediapraktijk op dit moment onderzoek naar doet. De opdracht die de Zomerreporter bij zijn of haar aanstelling meekrijgt zal inhoudelijk aansluiten op dit onderzoek naar journalistieke creativiteit. De producties worden meegenomen in de eindrapportage.

De Mediapraktijk is de hoofdsponsor van DNR Zomerreporter 2010.

Interesse?

Maak een originele sollicitatie waarin je niet alleen jezelf presenteert, maar ook meteen aangeeft hoe jij je Zomerreporter-functie zou willen invullen. Stuur dit uiterlijk woensdag 26 mei naar redactie@denieuwereporter.nl. Ook voor vragen kan je op dit e-mailadres terecht.

Al 5 reacties — discussieer mee!