webbyawardsHet zijn vermoedelijk de belangrijkste internetprijzen: de zogeheten Webby Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste sites. Deze week werden de nominaties bekendgemaakt. De site die verreweg de meeste nominaties wist binnen te slepen, was The New York Times. The Old Gray Lady komt maar liefst vijftien keer voor in de bijna zeventig categorieën. Op de tweede plaats staat een ander klassiek medium: de BBC is goed voor negen nominaties. The New York Times is onder meer genomineerd in de categorie ‘best copy/writing’. Daar moet de krant het opnemen tegen The New Yorker, TED.com en de technieuwssites Wired.com en Mashable. De BBC is onder meer genomineerd voor zijn iPlayer en in de categorie ‘news’. In die laatste categorie doet ook The New York Times weer mee, evenals NPR (goed voor in totaal vijf nominaties), Salon.com en The Guardian.

Maarten Reijnders

Al 2 reacties — discussieer mee!