luisbeeldjeFreelance-journaliste Antoinnette Scheulderman is winnares van De Luis 2009, de prijs voor het beste interview in het achterliggende kalenderjaar. Ze won met een in Nieuwe Revu gepubliceerd interview met Peter Jan Rens. Naast Trouw-journaliste Henny de Lange waren ook eerdere winnaars van De Luis, Coen Verbraak en Steffie Kouters genomineerd. De jury bestond dit jaar uit Pat Donnez (journalist en radiomaker bij het Vlaamse Radio 1), Cisca Dresselhuys, Colet van der Ven en Theo Dersjant. De jaarlijkse prijs is een initiatief van Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Dit jaar werden 71 vraaggesprekken aan de jury voorgelegd. Scheulderman werd zondagavond in het tv-programma De Leeuw op Zondag overvallen met de mededeling dat ze winnares is. Ze ontving de hoofdprijs, een bronzen beeldje van en luis, eveneens in het tv-programma. Scheulderman mag haar handafdrukken in een betonnen tegel drukken. De tegel komt te liggen in een ‘walk of fame’ voor de Tilburgse journalistenopleiding (daar liggen al tegels met handafdrukken van eerdere winnaars Steffie Kouters, Coen Verbraak en Joost Oranje).

Nog geen reactie — begin de discussie!