We hebben de € 2500,- nog niet binnen (Doneer! We zitten nu op 31%), maar de bedoeling is dat we ook dit jaar weer een jonge journalist op pad sturen om ‘de staat van de journalistiek’ in de ons omringende landen te onderzoeken.

Dus heb jij zin om komende zomer met je rugzak door Europa te trekken? Om te schrijven, te bloggen, te fotograferen en eventueel te filmen? Solliciteer dan nu naar de functie van:

Zomerreporter 2011 (m/v)

We zoeken iemand die…

  • goed kan schrijven, maar ook niet bang is om experimenteren met de mogelijkheden die internet biedt
  • een creatieve, eigen invulling geeft aan het project
  • voor 2500 euro acht mooie verhalen in acht verschillende landen wil maken (en het dus niet erg vindt om low-budget te reizen)
  • ons deelgenoot maakt van de reis door ons via een weblog op Nieuwspost op de hoogte te houden van zijn of haar avonturen, plannen en strubbelingen (en op die manier misschien nog wat extra geld weet te verzamelen)
  • en niet vergeet om de belangrijkste donateurs een ansichtkaartje te sturen

Thema

Vorig jaar ging Maria Groot op zoek naar voorbeelden van creatieve journalistiek, dit jaar mag onze zomerreporter dé journalistiek proberen weg te denken. Welke organisaties, bedrijven, overheden en clubjes nemen het journalistieke heft zelf in handen? En moeten we hier ons druk om maken? Journalistiek zonder journalisten. Dat is het thema voor onze zomerreporter 2011.

Solliciteren?

Stuur een e-mail waarin je niet alleen jezelf presenteert, maar alvast een idee geeft hoe jij het thema van dit jaar inhoudelijk wilt invullen. Stuur dit uiterlijk zondag 15 mei naar redactie@denieuwereporter.nl. Ook voor vragen kan je op dit e-mailadres terecht.

Nog geen reactie — begin de discussie!