Hij is het zat. Spuugzat. Bij elke sollicitatieronde is het raak. Steeds maar weer die “opgeblazen sollicitatiebrieven en monsterlijke cv’s.” Alan Geere, hoofdredacteur van de Britse Essex Chronicle Media Group, is het beu om eindeloze uitwijdingen over “werkervaring in de detailhandel en reisjes naar de hoogste hellingen van de Andes” door te moeten ploegen. “Ik wil verslaggevers die verhalen kunnen vinden die niemand anders heeft, en dat snel en accuraat kunnen opschrijven”, schrijft Alan op zijn weblog. Hij heeft er nu iets op gevonden. In de laatste vacaturetekst roept hij solliciterende journalisten op om te reageren via Twitter. “Ze hebben 140 tekens om me te vertellen wat ze kunnen en waarom ik ze zou moeten inhuren.” Zo krijg je zonder twijfel verslaggevers die kort en krachtig kunnen schrijven. Nu even afwachten of de kranten van de Essex Chronicle Media Group binnenkort alleen nog maar nieuwsberichten van 140 tekens zullen publiceren.

Interesse? Sollicitaties kunnen naar @alangeere.

Alexander Pleijter

Hoofdredacteur

Alexander Pleijter is hoofdredacteur van De Nieuwe Reporter. Hij werkt als universitair docent Journalistiek en Nieuwe Media aan de …
Profiel-pagina
Al één reactie — discussieer mee!