Wie een Bekende Nederlander interviewt, krijg

t met diens voorlichter te maken. Meestal begint het bij inzage in de tekst, maar de eisen gaan steeds verder. Voorlichters proberen bijvoorbeeld te bedingen dat zij de foto’s mogen uitzoeken, of dat er bepaalde namen genoemd worden. Het werd Merijn Henfling, chef van PS van de Week van Het Parool, iets te gortig na een eis van de voorlichter van RTL.

Rapper Willie Wartaal, die een nieuwe televisieshow presenteert, had op de vraag hoeveel hij had gelogen in het interview vrolijk ‘alles’ geantwoord. De RTL-voorlichter wilde dat in het stuk graag veranderd zien in ‘Alles, behalve wat ik zei over de kandidaten’. Daarop deed Henfling afgelopen weekend in zijn redactioneel commentaar een oproep aan

zijn collega’s: “Zullen we als media eens afspreken collectief nee te gaan zeggen tegen idiote eisen van voorlichters?” Hij kreeg veel bijval. “Er is altijd strijd geweest tussen voorlichters en journalisten, maar de grens verschuift.”

Lees verder op Gevaarlijk Spel

Nog geen reactie — begin de discussie!