Weespernieuws.nl is boos. Boos op concurrent dichtbij.nl. Want dichtbij.nl publiceert op de Gooise editie met enige regelmaat artikelen die afkomstig zijn van Weespernieuws.nl, en dat riekt naar ‘diefstal’. Dus heeft Weespernieuws.nl maatregelen genomen. Wie nu vanaf een artikel op dichtbij.nl doorklikt naar Weespernieuws.nl, krijgt de volgende mededeling te zien:

Dichtbij-hoofdredacteur Bart Brouwers reageert op zijn weblog Dodebomen.nl op het ‘stuntje’ van Weespernieuws.nl. Hij noemt het ‘een extra service’ om op dichtbij.nl een selectie te geven ‘van wat andere media in de regio te melden hebben’. Over de herkomst van die berichten doen ze niet geheimzinnig bij dichtbij.nl; op liefst drie manieren wordt duidelijk gemaakt wat de bron is, zo illustreert Brouwers:

Weespernieuws vindt de handelswijze van dichtbij.nl desalniettemin gemeen, want ‘wij doen al het werk, zij verdienen er – via de advertenties – het geld mee.’ Daar is Brouwers het niet mee eens, hij wijst erop dat veel bezoekers juist worden ‘teruggeleid naar de oorspronkelijke bron. Weespernieuws.nl krijgt dus dankzij dichtbij aanvullend bezoek.’

Wie hier een mening over heeft, mag zich mengen in de discussie, maar dan wel bij de bron van dit bericht, op Dodebomen.nl dus.

Alexander Pleijter

Hoofdredacteur

Alexander Pleijter is hoofdredacteur van De Nieuwe Reporter. Hij werkt als universitair docent Journalistiek en Nieuwe Media aan de …
Profiel-pagina
Al 2 reacties — discussieer mee!