In de laatste week van 2011 heb ik voor regionaal dagblad de Stentor meegeholpen aan een project over wooncorporaties in Oost-Nederland. Met de beschikbare dataset heb ik een visualisatie gemaakt, met de vraag of ons publiek daarop wilde reageren. Naast een aantal nuttige toevoegingen kreeg ik ook flink wat vragen, voornamelijk: hoe heb je die kaart gemaakt?

In de onderstaande video-tutorial leg ik uit hoe je in Google Fusion Tables een kaartje kunt maken met KML-files, de data daaronder kunt weergeven in een tekstballon en hoe je de kleuren op de kaart kunt aanpassen aan de data. Zie ook het voorbeeldkaartje.


KML-gegevens van alle gemeenten in Nederland:
Download Excel-sheet of ga naar Fusion Tables.

Cijfers bevolkingsdichtheid in Nederland:
Download Excel-sheet of ga naar Fusion Tables.

Links:
OpenCBS
Google Fusion Tables
Artikel op de Stentor: Willekeur in salaris bestuurders wooncorporaties
Screencast-O-Matic

Dit blog was eerder ook te lezen op de website van Jerry Vermanen.

Jerry Vermanen

Redacteur

Jerry Vermanen werkt als datajournalist bij Pointer (KRO-NCRV).
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin de discussie!