Het is natuurlijk koffiedik kijken. Het is nu eenmaal moeilijk te voorspellen waar het heen gaat met de camerajournalistiek op de Nederlandse nieuwsredacties. Is het een hype, overgewaaid vanuit Amerika, die net zo makkelijk weer doorwaait? Of wordt camerajournalistiek een blijvertje in de Nederlandse TV-journalistiek?

Voor mijn afstudeeronderzoek over de waarde van camjo in de Nederlandse TV-journalistiek bevroeg ik sleutelfiguren uit het journalistieke werkveld. Het bleek ook voor de hoofdredacteuren, eindredacteuren en camjogoeroe een lastige vraag. Ze puften, steunden en kreunden zwaar toen ik hen deze vraag voorlegde. Maar na even mijmeren en omhoog staren kwam er verschillende visies naar voren.

Meer over het onderzoek naar de waarde van camjo vindt u op www.arjanhoefakker.com.

Al 4 reacties — discussieer mee!